Mystery

Soms, wanneer iemand een cache niet kan oplossen zou het zomaar kunnen zijn dat men niet over de juiste kennis beschikt.

Wij (skansen) zijn nu eenmaal niet goed in het herkennen van koeien. Zelfs een database kan ons daarbij niet helpen. Wel zijn wij weer goed in het herkennen van bomen. Is onze kennis afhankelijke van de voorkeur voor bomen? Is onze cache-vaardigheid afhankelijk van de serie caches die een CO produceert?

Sommigen zijn slecht in wiskunde. De vaak logische puzzels of spelletjes krijgen in uitzonderlijke gevallen het predicaat “kronkels van de cacher”.

Waneer een “multi-puzzel-mystery” (die kennen wij nog niet) in het veld niet op te lossen is kan de GPSr, de maker of zelfs de locatie de schuld krijgen.

Wij vragen ons al jaren af waarom iedereen nou alle caches moet kunnen doen. Waarom moet de CV opgeklopt worden om toch te brullen dat de puzzel zelf is opgelost.

Het is toch een verschrikkelijk leven als cacher wanneer je van alle gedane caches er maar 10 echt de moeite waard vindt. Is wanhoop dan echt zo nabij?Misschien moet bij sommige caches samengewerkt worden. Ieder heeft zo een eigen bijdragen. Dit kan zijn tot het leveren van de internetverbinding tot de meest effectieve coding in een of andere vreemde taal.

Ooit was er een event. Enige tijd later werden de deelnemers besproken. De huisvrouw, die blijkbaar te dom was voor de puzzels had beter thuis kunnen blijven. De maker van creatieve multi’s en hersenbrekers die sociaal blijkbaar niet aan de verwachtingen voldeed van de organisatrice kon beter wegblijven.

De man met hoogtevrees die zonodig de Beuk in moet. Hij komt niet verder dan de eerste tak. Liggend op mijn buik maak ik een foto van hem. Met een beetje fantasie is hij vrij hoog in de boom en kan hij verder de boom in.

Het gezamenlijk oplossen van een lastige mystery wordt opeens aan een persoon toegeschreven die toevallig als doorgeefluik dient met oplossingen naar de CO.

Bij een cache waar een onbekend aantal levels afgelegd moet worden, brult opeens een “oplosser” dat er nog twee levels voltooid moet worden. De voorkennis lijkt ons evident. Wij vonden juist het onverwachte van deze cache zo leuk. Iedere keer dachten we dat de zoektocht voltooid hadden, maar niets van dat al.

Maar ach misschien hoor je niet bij de groep, wanneer je iets niet kan. Hoewel een echte groep, misschien wel een echte vriendengroep ieder elkaar beoordeeld op kwaliteiten.