Skansen 10 jaar Geocaching

skansen

Skansen 10 jaar aan het geocachen. In de buurt van Lummel viert Skansen het 10 jarig cache-bestaan. Het lijkt zo kort geleden dat de eerste cache gevonden werd met Yuri. Tijdens het zoeken naar een invulling voor de vakantie met Yuri kwamen wij op Internet een pagina tegen waarbij gesproken werd over een soort GPS zoekspel. Nu waren wij in het bezit van GPS, de plannen werden gemaakt de toen 9 jarige Yuri en ik reisden met onze oude luchtgekoelde T3 af richting Ardennen. In de buurt van La Roche werd er ruig op de MTB gereden en de eerste cache gevonden.

De jaren verstreken. Wij ontmoetten velen cachers waarbij wij leerden dat geocachen net het echte leven is. Mensen vinden elkaar aardig gaan zelfs relaties aan, zoals wij, en mensen vertonen ver overschrijdend gedrag. De betweters, de gebruikers, de ziekelijken, de respectlozen hebben wij in alle vormen en maten ontmoet. Plezier en respect voor anderen zal waarschijnlijk toch bij het merendeel van de cachers aanwezig zijn.

Domweg genieten lijkt ons het beste. De ene keer doen we wat kokertjes achter een boom, de andere keer lastige puzzel; gewoon waar we zin in hebben.

Wat natuurlijk ook vermeld mag worden in die 10 jaar is de enorme toename van het aantal caches. Reviewers aller landen dank daarvoor. Vooral door het vele werk van de vrijwilligers  maakt  de skansen caches Premium only. Een dure GPS of uitrusting om in een boom te klimmen is zo aangeschaft. Een lidmaatschap van .com lijkt vaak net te veel.