Stoïcijnse koe

Soms kom je “ze” wel eens tegen; de stoïcijnse koe. Vandaag hebben we de mogelijkheid gehad dit gespierd dier te ontmoeten. Helaas Alleen hier en daar wat vla, maar geen koe te bekennen. Wij lopen een route waarin in de beschrijving uitgelegd wordt dat de koe erg stressbestendig is.  Helaas treffen wij een een artikel aan waar in devan de koe wordt beschreven. De nano en mega honden zorgen ervoor dat de koe soms naar het klooster moet. Een Burnout ligt op de loer.
Lezen wij het artikel in Trouw dan kunnen wij ook deze krant niet meer serieus nemen. Hoewel…. Willem Netto, gedragsbioloog uit Gelderland laat ook zijn licht schijnen over de Stoïcijnse koe.

Willem Netto kopt in het artikel dat hij de koeien een jaar getest heeft op hun tolerantie. Ze werden belaagd met kinderwagens, paraplu’s en vliegers; er werden honden, fietsers, paarden en hardlopers langs gestuurd. De twaalf Charolais slaagden cum laude en werden in mei 2004 losgelaten in hun nieuwe leefgebied. Misschien moeten we nu even naar het klooster om de koeien te bewonderen en gerust te stellen dat niet iedereen een hond heeft.