Honden

Op de heide bij Hilversum zijn wij wederom verrast door de hoeveelheid honden, de petjes en hoedjes, over de SUV’s maar te zwijgen.

Natuurlijk nog even aangesproken door een hardloper. Ik hoop in dit geval niet dat soort soort zoekt. De hobbelaar wist te melden dat Parijs richting oost is. Hilversum richting noord en op mijn vraag waar hij dan heen moet, kreeg ik het antwoord die kant. Nou daar heb ik wat aan. Het tempo zou mij niet de das omdoen, maar de te korte broek van loper en de te korte benen. Natuurlijk moet nu niet gedacht worden dat ik een loopster ben. Ik ren wel hard, maar ik heb niet de langbenige bouw van een mooie loopster. Mijn trollendans wordt wel beter, de afstanden kunnen lang zijn, de snelheid gaat omhoog, de techniek wordt bijgeschaafd. Misschien kan ik over een paar jaar in volle draf over de Hoorneboegse heide tussen de stoïcijnse koeien rennen.